Захист купюр за допомогою магнітних міток

Магнітні мітки на банкнотах — це один зі способів захисту від підробки. Вони використовуються для автоматизації процесів розпізнавання та сортування грошей за допомогою сортувальників банкнот. Аби створити такі позначки, монетні двори використовують різні технології:

  • Купюри можуть містити спеціальні магнітні матеріали або частинки, які додаються під час їхнього виготовлення в основу або фарбу. Ці матеріали можуть бути розташовані у певному порядку або унікальному патерні, що створює впізнаваний магнітний відбиток.
  • Іноді застосовується унікальний магнітний підпис або код, який визначається розташуванням і характеристиками магнітних елементів на банкноті.

Сортувальники банкнот, на відміну від дешевшого устаткування, обладнанні сучасними системами для розпізнавання таких елементів. Спеціальні датчики здатні виявляти зміни в магнітному полі, створені купюрами. Ці сенсори можуть реагувати на унікальний магнітний підпис кожної банкноти.

Отримані сигнали піддаються аналізу. Алгоритми обробки даних визначають, чи відповідає отримана інформація очікуваному патерну. Якщо є відповідність, система визначає, що банкнота є валідною.

Важливо відзначити, що багато валют використовують різні технології для захисту, і не всі купюри мають магнітні елементи. Таким чином, сортувальники банкнот можуть мати комбіновані методи. Купити подібне обладнання допоможе інтернет-магазин Tech Profit. Тут проконсультують і нададуть широку технічну підтримку.

 

Обратный звонок